Romanen foregår på Amager men er skrevet i Nykøbing
Christina Jackholm skriver, når hun holder weekend i sommerhuset ved Nyrup Bugt.

Romanen foregår på Amager men er skrevet i Nykøbing

AF BJARNE HANSEN / Tirsdag 24-5-22 - 11:59

NYKØBING - Tasterne står ikke stille på computeren, når forfatteren Christina Jackholm holder weekend i sit sommerhus ved Nyrup Bugt.


Debutroman
Christina Jackholm er aktuel med ungdomsromanen ”2035, en årgang i fare”, som også er hendes debutroman.

Hun har længe følt en trang til at gøre noget, og derfor debuterer hun med romanen, som hun har skrevet på i tre år fra sit sommerhus.

Christina bor og arbejder på Amager, men for 14 år siden søgte familien et sted hvor de kunne trække stikket, når de havde fri. Deres døtre var 2 og 8 år dengang, og det blev til et gammelt sommerhus ved Nyrup bugt. Et slidt svensk-rødt sommerhus begravet i brændenælder, og træer der var 32 meter høje.


Grimt sommerhus
Deres ældste datters første kommentar til sommerhuset var “Det er verdens grimmeste sommerhus”. Det var indtil hendes far købte et stort kraftigt fiskenet og bandt op i træerne til fri leg.

Christina og hendes mand så til gengæld en grund og beliggenhed med masser af muligheder. Efter mange arbejdstimer og hjælp fra en lokale entreprenør, kom haven godt i stand, og nogle år efter lavede den lokal tømrer, Klaus Willumsen, en 50 kvadratmeter udbygning og skiftede samtidigt taget på hele sommerhuset.

Efter børnene er blevet større har Christina fået mere tid til sig selv, og hendes skrivetrang er vendt tilbage.


Foregår på Amager
Bogen henvender sig til unge der går i 6.-10. klasse. Bogen er en dystopisk ungdomsroman, som foregår i år 2035.

Hovedpersonen er den 14-årige Ella, der er bosat på Amager. Vi følger hende, når hun oplever sin første store forelskelse, den dyrebare kærlighed mellem sine veninder, livet som ung med op- og nedture samt en masse af livets store og essentielle spørgsmål. Samtidig hærger en epidemi blandt de unge født i årgang 2020. Ella og hendes venner løber desperat om kap med tiden, da flere og flere unge dør af sygdommen.

Uret tikker, og samtidigt bliver hendes trang til at opsøge sin ukendte far større og større. Følelserne er svære for en teenager, når den verden man kender pludselig ramler omkring en.

Bogen er inspireret af virkelige oplevelser fra Christinas egen opvækst, hendes to piger, godt blandet med en masse fiktion.
FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2024 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.