Morten Rutkjær håber på flere år i Grønland
Der er masser af dygtige unge talenter i Grønland, mener Morten Rutkjær. Foto: Leiff Josefsen / Sermitsiaq.AG

Morten Rutkjær håber på flere år i Grønland

AF BJARNE HANSEN / Torsdag 17-9-20 - 09:26

NUUK - Morten Rutkjær, der er opvokset i Nykøbing, håber at skulle stå i spidsen for det grønlandske herrelandshold i fodbold i flere år, selvom han kun har kontrakt med Grønlands fodboldforbund indtil næste sommer.


Til den grønlandske avis Sermitsiaq.AG fortæller han, at hans drøm er at være landstræner i mange år. Han vil nemlig gerne være med til at sende spillere til udlandet - for eksempel til Danmark, eller andre steder.

46-årige Morten Rutkjær har været i Grønland for at se spillerne og vurdere deres niveau.

Morten Rutkjær bor i Holbæk, og driver Holbæk Sportsakademi, hvor flere grønlandske talenter har slået deres folder de sidste par år.
Morten Rutkjær har været i Grønland og se på spillere til landsholdet. Foto: Leiff Josefsen / Sermitsiaq.AG

Mange unge talenter
- Jeg ser store muligheder i at påvirke grønlandsk fodbold i positiv retning og jeg har ambitioner på Grønlands fodbolds vegne.

Der er masser af dygtige unge talenter i Grønland, så jeg ser lyst på fremtiden og at vi over tid kan bygge et slagkraftigt landshold op, vurderer Morten Rutkjær, som har med UEFA Pro Licens træner den højeste trænerlicens inden for europæisk fodbold.


Morten Rutkjær har tidligere trænet forskellige klubber i Danmark, som B93, FREM og Vanløse. Derudover har han som aktiv spillet på højeste niveau i Danmark og spillet på U- landsholdet.

Derudover er han ansat i Dansk Boldspil-Union, hvor han uddanner fodboldtrænere. Til daglig er han også teknisk chef og en del af trænerteamet for Holbæk Bold- & Idrætsforening i 2. division.

FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2021 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.