Sådan kan du nedsætte dit forbrug af el
Illustrationsfoto

Sådan kan du nedsætte dit forbrug af el

ANNONCEINDHOLD

Fredag 7-10-22 - 11:58

De stigende priser på el er efterhånden et dagligt samtaleemne både i medierne og blandt den danske befolkning. Priserne ser foreløbigt ikke ud til at falde, tværtimod.

Mange er allerede hårdt ramt af disse prisstigninger og samtidig nærmer vi os de kolde vintermåneder, hvor elforbruget for de fleste vil stige endnu mere.

Der findes dog en række tiltag du, som forbruger kan indføre for at nedsætte forbruget. En simpel løsning kunne f.eks. være at sikre at alle de pærer man benytter i husstanden er LED pærer. En LED pære bruger 4-5 gange mindre strøm end en halogenpære og modsat en sparepære, så tænder den uden opstartstid. Udover at de benytter mindre strøm, så har de også en forventet levetid på mellem 30.000-50.000 timer alt efter hvilken pære du køber.

Mange forskellige muligheder
Har husstanden allerede udskiftet de traditionelle pærer med LED, så finder der heldigvis stadig en masse andre løsninger med LED belysning. Der findes en række typer af LED lys belysning, som kan bidrage med en lignede eller samme effekt. LED spots, LED armaturer, LED paneler, LED lamper, LED lyskæder du kan stort set få alle former for belysning i LED.

Teknologien indenfor LED belysning er efterhånden så langt fremme, at det er muligt at gøre hele sin belysning “Smart” styret sådan at man kan indstille sin belysning efter behov. Der findes stadig normal belysning, hvis man ikke ønsker dette. LED belysning er ikke blot en energibesparelse for forbrugeren, men er samtidig også en mere miljøvenlig løsning.

Skab et overblik
Det kan måske virke uoverskueligt at skulle tage stilling til så mange forskellige muligheder og man er måske ikke helt klar over hvad man skal kigge efter for at få opfyldt de behov man har. Heldigvis findes der en række sider hvor du kan finde hjælp og vejledning til at få den rigtige led belysning til dit hjem. Det kunne være hos PlusLED hvor du både finder et stort sortiment af LED produkter samt tilhørende information.

Inden du tager beslutningen om at udskifte belysningen i hele hjemmet, er det en god idé at skabe sig et overblik. Det er en god idé at danne sig et overblik over hvor mange lyskilder, som der skal udskiftes - især fordi mange ikke er klar over hvor mange forskellige enheder de egentlig har. Derudover skal man finde frem til hvilke behov man har. Selvom ideen er at spare penge, så er det også vigtigt at man vælger den rette lysstyrke og at den nye belysning stadig dækker ens behov.


FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2024 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.