Overvejer du et stomibælte?
Et stomibælte er beregnet til at give brugeren ekstra sikkerhed, og anvendes til at holde basispladen på plads.

Overvejer du et stomibælte?

ANNONCEINDHOLD

Tirsdag 20-10-20 - 09:16

SUNDHED & VELVÆRE - Et stomibælte kan hjælpe dig med at minimere utætheder ved f.eks. pludselige bevægelser, hvor du strækker eller bøjer dig. Disse bevægelser kan i nogle tilfælde få klæberen til at slippe huden omkring stomien og medføre lækage. Har du en aktiv livsstil, kan et stomibælte være et fortræffeligt hjælpemiddel for ekstra sikkerhed.


Før du investerer i et stomibælte, er det vigtigt, at du har sikret, at hullet i klæberen passer korrekt omkring din stomi. Gør den det, og er lækage fortsat et gentaget problem, skal du gøre noget ved det. Her kan du med fordel bruge et stomibælte som effektivt hjælpemiddel, så du kan føle dig tryg og sikker i din hverdag.

Hvad er et stomibælte?
Et stomibælte er beregnet til at give brugeren ekstra sikkerhed, og anvendes til at holde basispladen på plads. Det kan være særdeles nyttigt, hvis du oplever, at det er svært at finde en klæber, som passer til din kropsfacon.

Gode råd om stomibælte til dig, som dyrker sport
Har du en aktiv livsstil, hvor du dyrker sport i hverdagen, kan et stomibælte være et fortrinligt hjælpemiddel, der minimerer risikoen for utætheder. Afhængig af din kropsfacon, og hvor godt dit stomiprodukt passer, kan der være nogle bevægelser, der er lidt for voldsomme til, at dit stomiprodukt kan følge dine kropsbevægelser. Og netop derfor kan et stomibælte være et godt hjælpemiddel.

Gør følgende ved sportsudøvelse:

- brug et stomibælte, der også kan holde klæberen på plads

- anvend et støtte- og kompressionsbælte

- skift produkt før og efter sport

- brug kantsikring til at holde klæberen på plads

- skift til en klæber, der har en høj absorptionskapacitet

- specifikt ved svømning: skift til nyt produkt 2 timer før

- specifikt ved fægtning og anden kampsport: anvend stomiskjold over stomien.

Brava® Stomibælte til SenSura® Mio
Det nye Brava Stomibælte med fire bæltekroge er designet til at reducere risikoen for lækage. Bæltet er til alle brugere af SenSura® Mio, hvor særligt brugere af Sensura® Mio Convex vil have glæde af bæltet. Stomibæltet hjælper med at holde basispladen på plads, og de nye spænder og kroge gør det lettere at montere bæltet, samtidig med at det giver ekstra sikkerhed i hverdagen.

Sikkert: Basispladen holdes fast med fire kroge for at give ekstra sikkerhed.

Komfortabelt: Plastikdelene i bæltet kan bøjes og kommer ikke i kontakt med hud og kan tilpasses individuelt.

Kompatibelt: Bæltet passer til alle SenSura® Mio basisplader med Click kobling, og tilpasser sig alle kropsformer.

Lev sikkert og trygt med stomi
Er du bekymret for, hvordan en stomi vil påvirke din hverdag? Hos Coloplast er du altid velkommen til at kontakte sygeplejerskerne, som sidder klar til at besvare alle dine spørgsmål. Desuden har alle sygeplejersker hos Coloplast tavshedspligt og kan vejlede dig i, hvordan du lever sikkert og trygt med stomi.

Du kan også benytte dig af Coloplast Care, som er et ekstra støttetilbud, hvor du kan få gode råd, relevante informationer og inspiration til din hverdag med stomi. Du kan tilmelde dig månedlige e-mails eller løbende følge med i opdateringer på Coloplasts hjemmeside, når det passer dig.FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2024 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.