Hvilken type investorer er du?

Hvilken type investorer er du?

Onsdag 21-7-21 - 19:40

Den lave rente og større opmærksomhed i medierne har betydet at det aldrig har været mere populært at investere. Alle kan komme i gang med at investere, der er ingen hemmelighed, men hvordan kommer man bedst i gang, og hvilken type investor er du?


Hvordan kommer man i gang?
Det starter med en god handelsplatform. En handelsplatform er den software der gør det muligt for investorer og forhandlere at købe, sælge og overvåge deres konti gennem finansielle formidlere. Ofte kommer handelsplatforme også med ekstra funktioner såsom realtidskurser, nyttige oversigtsværktøjer og praktiske nyhedsfeeds. Det er altid en god idé at gå efter en platform der tilbyder lav kurtage - altså den procentdel af kursværdien de tager for at facilitere handler.

Kan man investere i andet end bare aktier?
Ofte er aktier det første vi tænker på når vi hører ordet ‘investeringer’, men der er masser af andre spændende - og potentielt udbytterige til man kan investere i ud over aktier - det er også muligt at investere i råvarer, kryptovaluta og meget mere - du kan bruge investeringssider som Mininvestering.dk og læse meget mere om hvilke spændende muligheder der findes og hvordan man kommer i gang.

Hvilken type investor er du?
Når du har styr på begreberne og føler dig klar til at dyppe tæerne gælder det om at suge til sig fra de bedste. Her er tre af verdens mest succesfulde investorer som alle kan lære noget af. Hvem af dem minder du mest om?

Warren Buffett
Warren Buffett er den mest succesrige investorer nogensinde. Han er ikke kun en af de rigeste mænd i verden, han har også en direkte telefonlinje til både præsidenter og verdensledere. Når Buffett udtaler sig, bevæger verdensmarkederne sig.

Det karakteriserer ham som investorer: Umættelig sult efter viden. Hvis du spørger Buffett hvordan du bliver en bedre investorer kommer svaret prompte. Læs. Læs meget. “Jeg sidder bare på mit kontor og læser hele dagen.”

Walter Schloss
Schloss oplevede 17 recessioner i sin livstid og alligevel var han i stand til at hæve sig over alt og er i historiebøgerne nærmest synonym med værdi investeringer. Han havde ikke en universitetsgrad eller en computer. På trods af hvad markedet kastede i hans retning holdt han fast ved sine grundlæggende principper og lod ikke den eksterne faktor svinge ham.

Det karakteriserede ham som investorer: Enkelhed - Schloss motto var "Vi køber billige aktier". Han var ikke til komplicerede investeringer, men alligevel anses han for en superinvestor. Han holdt tingene enkle og købte aktier under markedsværdi.

Chamath Palipatiya
Når det kommer til moderne investorer er 44-årige Chamath en af de bedste der findes. hvis han kan fortsætte som han er begyndt bliver han måske endda den moderne Warren Buffett.

Han har i et interview udtalt, at hans afkast ligger omkring 30% hvert år det seneste årti. Hans nettoværdi ligger et sted mellem 10 og 20 milliarder dollars.

Det karakteriserer ham som investorer: “Du kommer ikke uden om teknologi. I 2021 du nødt til bruge datalogi og maskinindlæring for at få den grundlæggende sandhed om, hvad der sker inden i en virksomhed.” Chamath, der tjente sin første milliard hos Facebook da han var chef for det sociale netværks mobile og internationale bruger vækstinitiativer, er et stort navn i Silicon Valley, så han ved jo nok lidt om det der med aktier.


FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2023 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.