Du får ikke altid den bedste a-kasse ved at vælge den dyreste – se her hvorfor

ANNONCEINDHOLD

Tirsdag 24-10-23 - 09:53

Mange af os tænker tit, at kvalitet og pris hænger sammen, og at dyrere produkter må have en højere kvalitet i forhold til billigere alternativer. Det kunne man også fristes til at tro, når det gælder vores valg af a-kasser. En dyrere a-kasse må vel give bedre rådgivning og adgang til flere fordele i forhold til billigere a-kasser, kunne man meget nemt foranlediges til at tro.

Det er dog langt fra altid tilfældet, at du får den bedste a-kasse ved at vælge den dyreste. I denne artikel ser vi nærmere på forskelle mellem a-kasser, og om det kan svare sig at skifte til en dyrere a-kasse. Læs om de bedste a-kasser her.

Hvordan er a-kasser forskellige fra hinanden?
At skifte a-kasse indebærer, at man får adgang til nogle andre fordele, end man har hos sin nuværende a-kasse. Som udgangspunkt er hovedopgaven for a-kasser dog blot at sørge for administration og udbetaling af dine dagpenge, hvis du skulle blive arbejdsløs. Hvor meget du får udbetalt i dagpenge, er dog uafhængigt af, hvilken a-kasse du er medlem af. Du kan altså ikke få flere penge udbetalt ved at skifte a-kasse.

Der er dog en række andre områder, hvor du kan få adgang til en bedre service eller fordele. A-kasser kan nemlig adskille sig fra hinanden inden for både kundeservice, tilgængelighed, rådgivning og andre medlemsfordele.

De fleste vil foretrække en a-kasse med en hjælpsom og tilgængelig kundeservice, som sidder klar til at hjælpe dig med dine spørgsmål. Derudover er der nogle a-kasser, der er bedre til at rådgive deres medlemmer i forhold til deres ret til dagpenge og karrieremuligheder. Der vil også være nogle a-kasser, som giver dig adgang til medlemsfordele såsom kurser, seminarer, netværk og rabatter. Og så er nogle a-kasser bare billigere end andre, da de holder deres administrationsomkostninger og dermed kontingentbetalinger nede.

Sådan finder du den bedste a-kasse
At finde den bedste a-kasse er ikke altid nemt, og hvilken a-kasse der passer bedst til dig, vil også afhænge af dine behov og præferencer. Nogle a-kasser målretter sig mod bestemte faggrupper og vil derfor være bedre til at rådgive dig, hvis du hører ind under de faggrupper, som de henvender sig til. Det kan også være, at du ønsker en a-kasse, som har et kontor nær dig, hvor du kan få personlig rådgivning ansigt til ansigt.

For at finde den bedste a-kasse er det nemmest at sammenligne a-kasserne på nettet først. Du kan f.eks. tjekke deres score på Trustpilot, så du kan se, hvad nuværende og tidligere medlemmer synes om a-kasserne. Derudover kan du benytte sammenligningssider, hvor du kan få et overblik over alle a-kasserne i Danmark. Her kan du både se deres priser, samt hvor godt de klarer sig i forskellige kategorier.


FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2024 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.