Torsdag 26-8-21 - 18:28

Brug for et mindre lån?

ANNONCEINDHOLD

Brug for et mindre lån?

Det har aldrig været nemmere at låne penge end det er i dag.

De tider hvor man måtte gå den tunge gang ned i banken, er i den grad overstået. Dermed ikke sagt, at man ikke skal benytte banken. For der er stadig en række klare fordele ved at benytte et klassisk pengeinstitut, når man mangler ekstra penge på kontoen. Men der er de senere år kommet en række alternativer til banken, når der skal lånes penge. Ikke mindst online.

Online kviklån mere populære end nogensinde
Det kræver blot et enkelt klik eller to på computeren – så er der penge på kontoen til alt fra dybfrysere og ferie til helt almindeligt forbrug. Internettet bugner af alternativer til banken i form af online låneudbydere og ikke mindst lånetyper. Men hvad skal man vælge? Har du brug for et lån på 5000 kr.? Og vil du helst undgå at skulle redegøre for det i banken? Så kan du vælge at tage et af de populære online lån. For eksempel hos firmaet kreditNU, der tilbyder en række forskellige muligheder.

Lån uden at stå til regnskab
Således har mange tusinde danskere allerede benyttet sig af online låneudbydere. Alene i 2018 blev der godkendt hele 358.000 kviklån. En stigning på 78% i forhold til året før. Kigger man på det samlede beløb der blev lånt netop det år, så løb det op i 822 millioner kroner! En af forklaringerne på dette kan være, at det er blevet sværere at låne penge i banken. Og derfor vælger flere danskere at låne pengene hos online udbydere. Her mødes de nemlig hverken af skrappe krav som i banken. De behøver heller ikke stå til regnskab for hvad pengene skal bruges til.

Vælg det rette lån
Står du og mangler penge til enten de faste udgifter eller en tiltrængt ferie? Og overvejer du at låne pengene online? Så gælder det om at vælge et lån, der passer til din økonomi og din situation.

Og naturligvis også gerne et billigt lån. For selv om du har brug for at låne penge, så kan der sagtens være penge at spare. Også selv om du jo låner dem i første omgang. Er du på udkig efter et billigt lån, så start altid med at sammenligne priserne hos de forskellige udbydere. Her skal du holde særligt øje med renter, løbetider og ikke mindst ÅOP’er. På den måde kan du bedst sikre dig, at du ikke kommer til at betale for meget for dit lån, så det ender med at ruinere dig i stedet for at hjælpe.

Hvor meget har du reelt brug for?
Hvor meget du kan låne afhænger af de enkelte udbydere. Typisk ligger de hurtige og billige lån på mellem 4.000 og 25.000 kroner. Og kigger du godt efter kan du tilmed finde særlige udbydere, der tilbyder lån uden månedlige renter. Her skal du som udgangspunkt kun betale et såkaldt etableringsgebyr som udgør en procentdel af det samlede lånebeløb. Men kig dig lidt omkring – og sammenlign priserne – inden du låner. Og lån så aldrig mere end du kan betale tilbage igen.


© Copyright 2021 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.