Mandag 5-10-20 - 16:31

Gør Pakhuset til et regionalt spillested

Gør Pakhuset til et regionalt spillested
Pakhuset kunne med status som regionalt spillested få stattilskud til sine musikarrangementer. Arkivfoto


LEDER - Det vil være oplagt at undersøge, om Kulturhuset Pakhuset på Vesterbro Torv kan opnår status som regionalt spillested og dermed bliver berettiget til statstilskud i millionklassen.


Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik yder i år tilskud til 18 rytmiske spillesteder, der er udpeget til at være regionale spillesteder.

Missionen for de regionale spillesteder er at formidle, præsentere, profilere og udvikle det rytmiske musikliv lokalt, regionalt, nationalt og internationalt. Visionen for de regionale spillesteder er, at de fremstår og virker som dynamiske og kompetente kraftcentre, der med udgangspunkt i mangfoldighed og fornyelse formidler, præsenterer, profilerer og udvikler rytmisk musik af høj kunstnerisk kvalitet.


Alt det lever Pakhuset op til, så det er bare at få en ansøgning sendt til Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik.

Det er godt nok en forudsætning, at spillestedet modtager et substantielt kommunalt tilskud til musikdriften, men det bør ikke være en hindring.

BJARNE HANSEN
Chefredaktør
© Copyright 2024 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.