Mandag 28-9-20 - 15:38

JYSK ønsker at udvide butikken i Nykøbing

JYSK ønsker at udvide butikken i Nykøbing
JYSK ønsker at udvide butikken til ca. 1.650 kvadratmeter. Illustrationsfoto


AF BJARNE HANSEN

NYKØBING - JYSK ønsker at udvide sin butik i Nykøbing, men det kræver at der udarbejdes en lokalplan, som gør det muligt.

Odsherred Kommune har derfor sagen til behandling i Miljø- og klimaudvalget.


På foranledning af JYSK, har ejer af ejendommen Nordlysvej 1 anmodet om at der udarbejdes en lokalplan, som giver mulighed for ombygning og forbedring af butiksforholdene for JYSK.

Butikken har facade ud mod Vesterlyngvej og ønsker at udvide butikken til ca. 1.650 kvadratmeter.

Desuden er der indkommet et ønske om at udvikle et større område til aflastningsområde, oplyser kommunen.


Kræver ny lokalplan
For området gælder en lokalplan, der ikke giver mulighed for at udvide i det omfang JYSK ønsker. Arealet er udlagt til erhvervsområde med mulighed for særligt pladskrævende varer. Området er i Byzone og har en maksimal bebyggelsesprocent på 50.

Da JYSK ikke udelukkende sælger pladskrævende varer, er JYSK kategoriseret som udvalgsvarer. Det er derfor kun muligt at udvide JYSK ved at udlægge et aflastningsområde, hvor man, for at aflaste bymidten, kan placere udvalgsvarebutikker.


Bymidten en mulighed
Kommunen har haft en dialog direkte med JYSK, da der i bymidten af Nykøbing ligger flere større mere eller mindre funktionstømte grunde, hvor der umiddelbart godt kunne placeres en JYSK.

Ifølge kommunen er JYSK ikke afvisende over for en placering i bymidten med den rigtige placering, rigtige pris og rigtige bygning. Men første prioritet er umiddelbart butikkens nuværende placering.
© Copyright 2020 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.