Torsdag 17-9-20 - 14:58

Gå ikke i panik over få Covid-19-smittede

Gå ikke i panik over få Covid-19-smittede
Aktuelt er der ifølge Statens Serum Institut 11 smittede i Odsherred. Så der er absolut ingen grund til panik. Arkivfoto


LEDER - Odsherred Kommune er i Covid-19-forstand blevet en “rød kommune”. Det vil sige en kommune, hvor smittetallet er “bekymrende” højt.


Aktuelt er der ifølge Statens Serum Instituts seneste opgørelse 11 smittede i hele kommunen. Men da der regnes pr. 100.000 indbyggere, så når Odsherred op på 34 pr. 100.000. Grænsen går ved 30 / 100.000.

Det lave befolkningstal gør, at det faktuelle tal kunstigt gøres tre gange så højt - og dermed skaber indtrykket af, at det er meget slemt med Covid-19-smitte i Odsherred.


Kommunen og Styrelsen for Patientsikkerhed vurderer, at der er “godt styr på smitten og at beredskabet er velfungerende i Odsherred”.

Så, ro på. Odsherred er ikke i en fase, hvor lokale restriktioner kommer på tale.

Men det er naturligvis vigtigt, at alle borgere og gæster i Odsherred følger sundhedsmyndighedernes retningslinjer om at holde afstand, holde god håndhygiejne og i videst muligt omfang kun omgås med de samme mennesker i mindre grupper.


Så gå ikke i panik, fordi Odsherred er “i rødt”.

Kommunen har sammen med Styrelsen for Patientsikkerhed gennemført målrettet smitteopsporing ved de mindre udbrud, der er set på det seneste.
Så foreløbig er der ingen grund til panik!


BJARNE HANSEN
Chefredaktør
© Copyright 2020 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.