Tirsdag 25-8-20 - 15:27

Nykøbing har behov for flere almene boliger

Nykøbing har behov for flere almene boliger
Godt at der blev bygget almene boliger på Rørvigvej. Men byg gerne flere i byen.


LEDER - Inden for de næste uger flytter lejerne ind i de nye almene boliger på Rørvigvej i Nykøbing.


Boligerne på den tidligere trælastgrund er tiltrængt, for der mangler lejeboliger i byen. Søgningen til det nye byggeri har da også været overvældende, og mange søgte forgæves.

De almene boliger er attraktive, fordi huslejen ofte er lav i forhold til andre boliger. Dels fordi boligerne er bygget med offentlig støtte, og dels fordi huslejen er omkostningsbestemt, så den generelle stigning i boligpriserne ikke har påvirket lejen.

Odsherred Kommune har ydet kommunal garanti til byggeriet af de 20 familieboliger og også indskudt en grundkapital på 3 millioner kroner til Landsbyggefonden.


Kommunen løber dog næppe den store risiko. Derfor bør Byrådet klart signalere, at kommunen er parat til at støtte byggeriet af endnu flere almene boliger i Nykøbing.

Et klart signal var for eksempel at udlægge flere attraktive arealer til byggeri af almene boliger. Gerne så centralt i byen som muligt.

Her vil det være oplagt at pege på Grundtvigsskolens idrætsplads eller det store areal ved Remisevej og Østerlyngvej.

Den slags boliger vil kunne tiltrække nye indbyggere.

Boligen er nemlig den vigtigste ramme om vores tilværelse og en hjørnesten i det moderne velfærdssamfund. Kommunen skal derfor arbejde for, at udbuddet af boliger bliver større, bedre og billigere!

BJARNE HANSEN
Chefredaktør
© Copyright 2020 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.