Mandag 24-8-20 - 15:04

Byrådets politikere opførte absurd teater

Byrådets politikere opførte absurd teater
Havde nogen i det hele taget hørt om Den Danske Scenekunstskole i Nykøbing? Arkivfoto


LEDER - Den Danske Scenekunstskoles afdeling i Annebergparken lukker. Og hvad så?


Inden beslutningen om lukningen blev offentliggjort i pressen (Nykøbing Avis 19. juni) havde de færreste overhovedet hørt om skolen. Dens betydning for byen har da også været minimal. Der har ikke været mange faste arbejdspladser - om nogle i det hele taget.

Den Danske Scenekunstskole er en kunstnerisk højere videregående uddannelsesinstitution under Kulturministeriet med afdelinger i Aarhus, Fredericia, Odense, København og Nykøbing.

Scenekunstskolen tilbyder uddannelser, efter- og videreuddannelser indenfor alle aspekter af scenekunst.


Da lukningen blev offentliggjort, reagerede politikerne i Odsherred Kommune med at protestere til kulturminister Joy Mogensen (S). Det var borgmester Thomas Adelskov (S), der på vegne af Byrådet havde opfordret ministeren til at omgøre beslutningen om at lukke skolens afdeling i Nykøbing.

Ministeren har svaret, at lukningen sker af økonomiske årsager, og at Scenekunstskolen i stedet vil koncentrere sine kræfter om sine aktiviteter i de større byer.

Fred være med det. Det er ikke noget stort tab for Nykøbing.


Det er helt uforståeligt, at byrådspolitikerne kaster sig ind i kampen for at bevare en fuldstændig betydningsløs statsinstitution i byen.

Der er langt vigtigere institutioner, som politikerne burde slås for bliver placeret i Nykøbing. Institutioner med et stort antal arbejdspladser, så byen bare tilnærmelsesvis kunne blive kompenseret for tabet af de mange job, der blev nedlagt på det psykiatriske hospital, som i 100 år var med til at skabe beskæftigelse og velstand i Nykøbing og omegn.

Det kunne være en yderligere udbygning af Nykøbing Fængsel eller genetableringen af en politistation i Nykøbing.

Kampen for at bevare Den Danske Scenekunstskole i Nykøbing var derimod absurd teater!

BJARNE HANSEN
Chefredaktør


© Copyright 2020 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.