Fredag 21-8-20 - 14:20

Byg kunstmuseum på Nykøbing Havn

Byg kunstmuseum på Nykøbing Havn
Et arkitektonisk flot kunstmuseum vil være et enormt aktiv for Nykøbing. Illustrationsfoto


LEDER - Odsherred Kommune skal formentlig bruge i alt 15,5 millioner kroner over de kommende fire år udmøntningen af en helhedsplan for Nykøbing Havn.


Der er udarbejdet et spændende projektforslag, som også har været drøftet med borgerne - og forslaget har fået en usædvanlig positiv modtagelse.

Efterfølgende har kommunen modtaget flere henvendelser fra borgere med forslag og bemærkninger til den kommende helhedsplan.

Blandt forslagene er at bygge et fondsfinansieret kunstmuseum på grunden på Havnevej, hvor industrivirksomheden Ruwel og før den andelsslagteriet havde til huse.

Et arkitektonisk flot kunstmuseum på Havnevej vil være et fantastisk aktiv for Odsherreds købstad.


Tidligere har der været planer om at opføre et butikscenter på ca. 7.400 kvadratmeter på Ruwelgrunden. Centret skulle indeholde tre supermarkeder samt et antal udvalgsbutikker og liberalt erhverv.

Planerne blev heldigvis ikke til noget, og derfor er der nu en enestående mulighed for, Nykøbing kan få endnu en stor attraktion - i samme kaliber som Hempels Glasmuseum.

Samtidig vil et kunstmuseum med en placering mellem byenscentrum og havnen kunne skabe en tiltrængt overgang mellem by og havn.

Havnens store udfordring er nemlig forbindelsen til bykernen. For som der står i projektforslaget, så kan man “være på besøg i Nykøbing uden overhovedet at opdage, at man er tæt på vandet”.

Så rådet til politikerne skal være, at de får sat gang i planerne for Nykøbing Havn, og samtidig får rejst fondsmidler til et nyt, smukt kunstmuseum på Havnevej!

BJARNE HANSEN
Chefredaktør
© Copyright 2020 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.