Torsdag 20-8-20 - 17:35

Byråd skal drøfte nedsættelse af skatten

Byråd skal drøfte nedsættelse af skatten
Illustrationsfoto


AF BJARNE HANSEN

HØJBY - Byrådet skal i forbindelse med forhandlingerne om næste års budget i Odsherred Kommune beslutte, om kommuneskatten skal nedsættes fra 26,6 til 26,3 procent, svarende til 16 millioner kroner.


Der kan gennemføres en skattenedsættelse, hvor staten finansierer de 16 mio. kr., fordi der i den nye udligningsreform gives mulighed for at fremme skattenedsættelser i kommuner med høje udskrivningsprocenter.

Statsgaranti for skat
Odsherred kommunen har i år en udskrivningsprocent på 26,6. Det giver mulighed for at nedsætte denne med 0,3 pct. og få provenutabet finansieret gennem tilskuddet fra staten.

I 2021 har kommunen fået tilbudt et statsgaranteret udskrivningsgrundlag på 5,4 mia. kr., svarende til en indkomstskat på 1,437 mia. kr. ved en skatteprocent på 26,6. Nedsættes procenten til 26,3 vil kommunen modtage 1,421 mia. kr. i indkomstskat i 2021. Tabet på 16 mio. kr. vil modtages som et statslig tilskud.


Permanent ordning
Ordningen er permanent, så kommunen også fremadrettet vil modtage et tilskud svarende til en udskrivningsprocent på 26,6. Tilskuddet bortfalder dog, hvis kommunen efterfølgende sætter skatten op. Det gælder også for en hævelse af grundskyld og dækningsafgift.

Odsherred Kommune anvender allerede den højeste promillesats på grundskyld og dækningsafgift på offentlige ejendomme, og har derfor ikke mulighed for at hæve skatten på disse. Men det vil få betydning ved en indførelse af dækningsafgift på erhvervsejendomme, oplyser kommunen.
© Copyright 2020 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.