Torsdag 20-8-20 - 09:34

De fleste flygtninge forsørger sig selv

De fleste flygtninge forsørger sig selv
Antallet af kvinder på integrationsydelse har over de sidste to år været reduceret betydeligt. Arkivfoto


LEDER - Det er en sejlivet myte, at flygtninge er en byrde for samfundet, og fakta har tilsyneladende ingen gennemslagskraft. Vi prøver nu alligevel.


Odsherred Kommune arbejder ihærdigt for, at flere flygtninge og familiesammenførte til flygtninge skal være selvforsørgende og der er et særligt fokus på kvinder med indvandrerbaggrund.

Og det lykkes over al forventning!

Gruppen af flygtninge og familiesammenførte til flygtninge, der ankom i 2016, svarende til 62 borgere, er blevet fulgt af Center for Job og Ydelser. Aktuelt er status at 36 ud af 62 flygtninge og familiesammenførte til flygtninge er blevet selvforsørgende, svarende til 58 procent af målgruppen - og en enkelt er på sygedagpenge, viser en opgørelse fra Odsherred Kommune.


Antallet af kvinder på integrationsydelse har over de sidste to år været reduceret betydeligt og er faldet fra 77 borgere i januar 2018 til 25 borgere i 2020, hvilket er en reducering på i alt 52 borgere.

Til sammenligning har Odsherred Kommune knap 400 kontanthjælpsmodtagere.

Fakta er altså, at de fleste flygtninge og deres familier forsørger sig selv, uden hjælp fra det offentlige, og det ikke er flygtningene, der er den store “byrde” for samfundet.

Hvis vi tager godt imod flygtninge og giver deres børn en god uddannelse, så kan de blive gode borgere. Akkurat som vi har brug for - og får mere brug for i årene frem.

BJARNE HANSEN
Chefredaktør
© Copyright 2020 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.