Vil bygge nyt stort renseanlæg på Odden
Det nuværende renseanlæg er utidssvarende og en skamplet, mener Odsherred Kommune. Arkivfoto

Vil bygge nyt stort renseanlæg på Odden

AF BJARNE HANSEN / Fredag 12-3-21 - 10:19

SJÆLLANDS ODDE - Odsherred Forsyning A/S er i gang med projekteringen af et nyt og tidssvarende renseanlæg renseanlæg i Odden Havneby.


En skamplet
Det nuværende renseanlæg i Odden Havneby er gammelt og har ifølge et notat fra Odsherred Kommune længe været en skamplet for Odsherred og Odsherred Forsyning. Der er tale om et anlæg placeret nede ved havnen og hvor der kun foregår mekanisk rensning i en stor trixtank med en mikrosi.

Nu vil Odsherred Forsyning opføre et nyt renseanlæg af samme type, som dem i Lumsås og Nyrup. Renseanlægget påtænkes etableret på en ny placering vest for Odden Havneby i et område udlagt til erhvervsområde.


Ekstra høj kapacitet
“På grund af renseanlæggets høje kapacitet, som er større end mængden af spildevand fra Odden Havneby, vil renseanlægget kunne håndtere større mængder regnvand i kloaksystemet. Rensningen vil foregå ved hjælp af såkaldt biologisk omsætning tilsat beluftning i specielle biofilmskassetter. Anlægget vil være et lukket anlæg og der vil således ikke forekomme lugtgener i beboelsesområder”, fremgår det af kommunens notat.


Underjordiske bassiner
Der vil blive etableret 1-2 underjordiske rørbassiner i byen. Deres funktion er at kunne tilbageholde overløbsvand under kraftige regnskyl, således at der vil ske en væsentlig reduktion i overløbshændelser til kysten vest for havnen, hvor overløbsledningen er placeret. Det tilbageholdte overløbsvand, vil efterfølgende blive pumpet tilbage til renseanlægget, når der igen er kapacitet.

Det nye anlæg har ingen økonomiske konsekvenser for Odsherred Kommune. Alle omkostninger til etablering og drift af renseanlægget afholdes af Odsherred Forsyning A/S.FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2021 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.