Væsentligt billigere varme i Højby fra nytår
Konstitueret direktør, Claus Thorsen og bestyrelsesformand, Allan Andersen ved de nye varmepumper på Vig varmeværk.

Væsentligt billigere varme i Højby fra nytår

AF BJARNE HANSEN / Lørdag 26-9-20 - 09:08

HØJBY - Bestyrelsen i Odsherred Forsyning har besluttet at sænke varmeprisen for alle kunder i Højby, Vig, Grevinge og Herrestrup med 25 procent med effekt allerede fra 1. januar 2021.


- Prisen vil således falde fra 0,80 kr. pr. kWh til 0,60 kr. pr. kWh, fortæller Allan Andersen, som er bestyrelsesformand i Odsherred Forsyning A/S.

Ifølge Allan Andersen er der flere grunde til, at forbrugerne fra årsskiftet kan få glæde af den lavere varmepris.

– Omlægningen af varmeværkerne i Højby og Vig fra naturgas til store luft-til-vand-varmepumper viser sig allerede at bære frugt. Investeringen har ikke blot mindsket produktionsomkostningerne, men også reduceret vores CO2-udledning med 6.000 tons om året. Det kombineret med en kundetilgang på 10 procent alene inden for det seneste år, samt en forventning om at yderligere 10 procent vil benytte den aktuelle billige tilslutningspris på 5.000 kr. og tilslutte sig fjernvarmen til næste år gør, at vi kan nedsætte prisen for fjernvarme mærkbart for alle vores kunder, siger Allan Andersen.


Bedre miljø
Ud over at glæde sig over, at forbrugerne får billigere varmetakster, ser bestyrelsesformanden også en stor miljøgevinst ikke mindst i investeringerne i den miljørigtige teknologi, men også i det samlede CO2-regnskab som den enkelte ejendom er med til at bidrage med.

– Hver gang en ejendom skifter fra oliefyr til fjernvarme, skånes miljøet nemlig for mellem 4 og 7 tons CO2 om året og det kombineret med Forsyningens investeringer i grønnere teknologier, falder rigtig godt i tråd med regeringens klimalov fra 2019, der har som erklæret mål, at reducere landets CO2-udlevning med 70 procent inden 2030, fremhæver Allan Andersen.


Forbrugerne optaget af miljøet
Hos Forsyningens konstituerede direktør, Claus Thorsen, der vikarierer for direktør Fanny Villadsen, er der også stor begejstring at spore:

– Det er min oplevelse, at folk i Odsherred generelt er meget optaget af klima og miljø, så denne udvikling er absolut positiv. Jo flere kunder der går væk fra de individuelle opvarmningskilder, og bliver en del af det lokale varmefælleskab, jo flere er der også til at dele omkostningerne for de investeringer, som allerede er foretaget i opgraderinger af anlæg og nye fjernvarmerør i jorden, og det er godt nyt for prisen og kunderne, siger han.

FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2020 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.