Unge vikarer på Bakkegården dømt for pligtforsømmelse
Arkivfoto

Unge vikarer på Bakkegården dømt for pligtforsømmelse

AF BJARNE HANSEN / Tirsdag 11-6-24 - 11:26

NYKØBING - Fire unge mænd, der arbejdede som vikarer på den sikrede ungdomsinstitution Bakkegården i Nykøbing, er blevet dømt for pligtforsømmelse i Retten i Holbæk.


De tiltalte, henholdsvis 20, 23, 27 og 22 år gamle, var ansat ved en privat vikarvirksomhed og arbejdede alle på Bakkegården i 2022.

Retten fandt de fire mænd skyldige i grov pligtforsømmelse. De var tiltalt for ikke at have grebet ind i flere situationer, hvor nogle af de unge på institutionen brød reglerne. Dette inkluderede tilfælde, hvor de unge røg i fælleslokalerne om natten, indtog en ukendt pille og besad en mobiltelefon.


Den 20-årige var yderligere tiltalt for at have overtrådt lægemiddelloven ved at have bragt piller med ukendt indhold ind på institutionen og givet dem til to af de unge, der var anbragt som varetægtsfængslede.

Straffene blev som følger:
Den 20-årige blev idømt en betinget fængselsstraf på tre måneder.
Den 23-årige fik en tillægsstraf på 70 dages betinget fængsel.
Den 27-årige blev idømt 40 dages betinget fængsel.
Den 22-årige fik en betinget fængselsstraf på 20 dage.


Alle de dømte havde nægtet sig skyldige i anklagerne.

Anklagemyndigheden havde krævet, at de fire dømte skulle frakendes retten til at arbejde med børn og unge som en del af deres arbejde eller fritidsaktiviteter, men retten fandt ikke grundlag for dette. Vurderingen blev foretaget ud fra de strafbare forhold og de dømtes personlige forhold.

FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2024 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.