Udvider skole på Billesvej for 26 millioner kr.
En tilbygning på ca. 661 kvadratmeter til skolen på Billesvej, og nedlæggelse af skolen på Grundtvigsvej vil give store driftsbesparelser. Arkivfoto

Udvider skole på Billesvej for 26 millioner kr.

AF BJARNE HANSEN / Torsdag 27-8-20 - 11:57

NYKØBING - Byrådet drøfter at afsætte i alt 26 millioner kroner til en udvidelse af Nordgårdsskolen på Billesvej. Forslagene til næste års budget viser, at der afsættes 10 mio. kr. i 2021 og 16 mio. kr. i 2022.


Ved en nedlæggelse af skolen på Grundtvigsvej og opførelse af en tilbygning på ca. 661 kvadratmeter til skolen på Billesvej, vil der være store driftsbesparelser at hente, fremhæves det i forslaget.

Kommunen afholder selv anlægsudgiften via et kassetræk, men over 11 år er bygningen finansieret via årlige driftsbesparelser på knap 2,4 mio. kr., eller via indtægter fra salg af skolen på Grundtvigsvej.

Skolesammenlægningen skal ifølge kommunen ske for at kunne opretholde et faglig forsvarligt uddannelses- og skolemiljø.


Tilbygningen færdiggøres så den er klar til skolestart medio 2022 og det forventes at tage et år at anlægge tilbygningen.

Projektet vil søges finansieret via en statslig lånepulje. Får kommunen godkendt en 100 pct. lånefinansiering, vil projektet kunne gennemføres uden likviditetsmæssige konsekvenser, da renter og afdrag på lånet vil kunne afholdes inden for den årlige driftsbesparelse på 2,3 mio. kr., fremgår det af budgetforslaget.


FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2020 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

PÅ FORSIDEN LIGE NU