Udslip af saltsyre i Nykøbing Svømmehal
Foto: Henning Lundhøj

Udslip af saltsyre i Nykøbing Svømmehal

AF BJARNE HANSEN / Torsdag 3-9-20 - 12:23

NYKØBING - Torsdag kl. 08:21 blev Vestsjællands Brandvæsen kaldt til Nykøbing Svømmehal på A Ladingsvej, hvor der var alarm om et syreudslip i teknikkælderen.


Indsatsleder Birgitte Kryger oplyser til Nykøbing Avis, at der var tale om et mindre udslip af saltsyre.

- Det er maksimalt 10 liter, der var løbet ud i kælderen ved en fejl. To ansatte blev kørt på Holbæk Sygehus til observation, men er ikke kommet noget til, siger indsatslederen.




Foto: Henning Lundhøj

Udslippet var ikke værre, end brandfolkene kunne klare opgave med at få stoppet udslippet og luftet ud, uden at bære særlige kemidragter.

- Vi kunne løse problemet uden at komme i kontakt med spildet, så det var ikke nødvendigt med kemidragter, siger Birgitte Kryger.

Som følge af udslippet er svømmehallen midlertidig lukket.


Sænker pH-værdien
Svømmehallen anvender saltsyre i flydende form til at sænke pH-værdien i vandet.

Saltsyre har en ekstremt lav pH-værdi på omkring 0,5. Det fås desuden kun i flydende form og er vanskeligt at håndtere. Offentlige svømmehaller har automatisk måling og dosering af saltsyre og klor.

Der kan opstå dødelige klorgasser, hvis klor og saltsyre blandes sammen, og de må derfor kun blandes i vand.





FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2024 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.