Tang fra Nykøbing Bugt som kantinemad
Køkkencheferne høstede tang i Nykøbing Bugt sammen med Dansk Tang. Foto: Kenneth Nielsen

Tang fra Nykøbing Bugt som kantinemad

AF BJARNE HANSEN / Fredag 26-6-20 - 23:26

NYKØBING - Tang fra Nykøbing Bugt vil fremover blive serveret i kantinerne i nogle af Danmarks største firmaer.


Køkkencheferne fra Kokkenes Køkken var forleden i Nykøbing for at høste tang og få inspiration til, hvordan tang, der er meget klimavenligt, kan bruges i madlavningen.

Kokkens Køkken har fokus på bæredygtighed og at anvende lokale råvarer. Derfor blev køkkencheferne fra kantinerne sendt på inspirationstur til Nykøbing for at se nærmere på tang som råvare.

Fyldt med vitaminer
Tang er CO2-neutralt, kræver ikke sprøjtegifte, kan høstes i dansk farvand, og så kræver det af åbenlyse grunde ikke vanding. Tang er med andre ord meget bæredygtigt, og så har det en masse næringsmæssige fordele.

- Tang indeholder mellem 10 og 100 gange så mange vitaminer og mineraler som frugt og grønt. Og så indeholder det op til 60 procent kostfibre og kun tre procent fedt, fortæller Simon Weber Marcussen, der er partner i firmaet Dansk Tang i Nykøbing.


Har indgået aftale
Køkkencheferne skulle både høste tang i Nykøbing Bugt og smage forskellige retter, hvor tang indgik som ingrediens.

Direktør i Kokkenes Køkken, Maj Toppenberg, oplyser, at firmaet har indgået en indkøbsaftale med Dansk Tang, så kokkene allerede nu kan begynde at servere tang ude i kantinerne.FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2020 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

PÅ FORSIDEN LIGE NU