Stor bøde til sushi-bar i Nykøbing
Illustrationsfoto

Stor bøde til sushi-bar i Nykøbing

AF BJARNE HANSEN / Torsdag 25-6-20 - 06:23

NYKØBING - Hana Sushi på Algade har fra Fødevarekontrollen fået en bøde på 10.000 kroner for at opbevare fersk sliced fisk for varmt og for dårlig rengøring.


Ifølge kontrolrapporten blev fersk sliced tun og laks opbevaret i overfyldte, små stålkantiner, som bevirkede, at fisken ikke overholdt temperaturkravene og dermed udgjorde en risiko for fødevaresikkerheden.

Efter kontrolmålingerne valgte virksomheden at kassere de nævnte fødevarer samt øvrige der ikke overholdt gældende temperaturkrav.

De kasserede fødevarer udgjorde ca. 5 kg, fremgår det af kontrolrapporten.

Virksomheden meddelte, at den i fremtiden ikke vil fylde beholderne helt op til kanten.


Krav om rengøring
Fødevarekontrollen måtte også indskærpes, at alle redskaber, udstyr og tilbehør, som kommer i berøring med fødevarer, skal holdes ordentligt rene og rent og om nødvendigt desinficeres.

Af kontrolrapporten fremgår, at isterningmaskine i produktionskøkkenet fremstod med sorte plamager under låget og i toppen af maskinen.

Virksomheden oplyste, at der straks ville blive gjort rent.

FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2020 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

PÅ FORSIDEN LIGE NU