Sportsfiskere vil omlægge beskyttet vandløb
Kommunen vurderer, at ændringen vil forbedre forholdene for de optrækkende havørreder og nedtrækkende smolt. Illustrationsfoto

Sportsfiskere vil omlægge beskyttet vandløb

AF BJARNE HANSEN / Onsdag 24-6-20 - 07:37

NYKØBING - Odsherred Kommune støtter et forslag fra Odsherred Sportsfiskerforening om at omlægge en del af det beskyttede vandløb Annebjerg Sørende i Anneberg Skov. Omlægningen går ud på at føre vandløbet uden om en sø i stedet for gennem søen.


Sportsfiskerforeningen har konstatere en stigning i antallet af gydende havørreder i vandløbet. Formålet med projektet er, at skabe forbedrede forhold for fisk og fauna i vandløbet nedstrøms søen i Annebjerg Skov, uden at forringe Annebjerg Sørendes afvandingsevne.

Kommunen vurderer, at ændringen vil forbedre forholdene for de optrækkende havørreder og nedtrækkende smolt.

Omløbet bliver ca. 10 meter længere end det nuværende forløb gennem søen.


Søen berøres ikke væsentligt
Ifølge kommunen vil søens biologiske tilstand ikke blive væsentlig forringet af et omløb, da søen vil få tilført frisk vand ved høj vandføring. Der vil desuden være en løbende tilsivning til søen, da søen er anlagt i et vådområde.

Kommunen har derfor valgt at fremme projektforslaget ved at sende det i offentlig høring.

Dispensation fra Miljøstyrelsen
Projektet kræver dispensation fra naturbeskyttelsesloven, da Annebjerg Sørende er et beskyttet vandløb og projektet berører søen i Annebjerg Skov og en mose i tilknytning til søen, som begge er omfattet af naturbeskyttelsesloven.

Kommunen gør opmærksom på, at Miljøstyrelsen har givet dispensation til projektet.

FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2020 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

PÅ FORSIDEN LIGE NU