Snart starter prøverne af badevandet
Arkivfoto

Snart starter prøverne af badevandet

AF BJARNE HANSEN / Lørdag 25-5-24 - 10:07

ODSHERRED - Odsherred Kommune er klar til at påbegynde årets badevandstestning for at sikre strandgæsternes sikkerhed og velvære ved badestrandene i Nykøbing og omegn samt kommunens øvrige strande.


Fra den 1. juni til den 1. september vil der blive taget i alt fire badevandsprøver fra hver af de 33 badevandsstationer spredt over kommunens kystlinje.

Disse prøver, som indsamles af et akkrediteret laboratorium, undersøges for indholdet af E. coli og enterokokker-bakterier, som kan påvir whichække badevandets sikkerhed. Testene måler også andre miljøvariabler såsom vandtemperatur, sigtedybde og vindretning, hvilket giver et detaljeret billede af de lokale vandforhold.


Denne årlige kontrol er en del af kommunens forpligtelse til at overholde badevandsbekendtgørelsen og sikre, at badevandskvaliteten overholder de nationale sundheds- og miljøstandarder.

Resultaterne af prøverne vil løbende blive offentliggjort på kommunens hjemmeside, hvilket giver beboere og besøgende mulighed for at holde sig opdateret om vandkvaliteten.

FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2024 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.