Regeringen åbner for besøg på plejehjemmene
Det er vigtigt, at man ved besøg på plejehjem og ældre i eget hjem får mulighed for at tilgå mundbind og eventuelt andre relevante værnemidler. Arkivfoto

Regeringen åbner for besøg på plejehjemmene

AF BJARNE HANSEN / Mandag 29-6-20 - 21:04

NYKØBING - ​Fra torsdag den 2. juli kan der som udgangspunkt frit aflægges besøg på både ude- og indendørs arealer på plejehjem, i plejeboliger og på aflastningspladser.


Sundhedsstyrelsens anbefalinger om blandt andet god hygiejne og hensigtsmæssig adfærd under COVID-19-epidemien skal dog stadig følges, oplyser Sundheds- og Ældreministeriet.

Beboere på Nykøbings og Højbys plejehjem, der siden marts måned har været underlagt besøgsrestriktioner, kan dermed se frem til, at der åbnes endnu mere op for besøg.

- Besøgsrestriktionerne blev indført for at beskytte nogle af vores mest sårbare borgere mod coronavirus, siger Sundheds- og Ældreminister Magnus Heunicke.


Menneskelige omkostninger
- Jeg er helt klar over, at det har haft store menneskelige omkostninger for både de berørte borgere og patienter og deres pårørende. Med vores offensive teststrategi, intensive smitteopsporing og mulighed for midlertidigt at gribe ind, hvis der blusser smitte op, har vi de nødvendige værktøjer til at sikre, at beboere og patienter i Danmark nu kan modtage besøg i endnu større omfang, siger Magnus Heunicke.

Mundbind
Det er vigtigt, at man ved besøg som pårørende til ældre på plejehjem og ældre i eget hjem får mulighed for at tilgå mundbind og eventuelt andre relevante værnemidler, hvilket også indgår i aftalen om initiativer for svækkede ældre i forbindelse med covid-19, lyder det fra ministeriet.

FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2020 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.