Prognose: 413 nye boliger i Nykøbing
Arkivfoto

Prognose: 413 nye boliger i Nykøbing

AF BJARNE HANSEN / Lørdag 18-5-24 - 20:05

NYKØBING - En prognose fra Odsherred Kommune viser, at Nykøbing frem mod 2036 vil få 413 nye boliger. Dette inkluderer en betydelig udvidelse i området "Lindely," som oprindeligt blev estimeret til 89 boliger i kommuneplanen 2021, men nu planlægges til omkring 350 boliger.


Også andre områder i det nordlige Odsherred vil opleve vækst i boligbyggeriet. Højby forventes at få 270 nye boliger, Egebjerg 27 og Odden 17 boliger.

Odsherred Kommune udarbejder hvert år et boligbyggeprogram forud for befolkningsprognosen. Programmet indeholder en opgørelse over boligbyggeriet de seneste år samt forventninger til fremtidigt byggeri.


De seneste fire år er der blevet bygget 452 boliger i kommunen. Af disse var 303 rækkehuse, 85 parcelhuse og 63 etageboliger. Til sammenligning blev der i den foregående periode bygget 106 boliger, hvoraf 46 var rækkehuse, 28 parcelhuse og 27 etageboliger.

For de næste fire år forventes det, at der bygges i alt 635 boliger i Odsherred. Af disse forventes 467 at være rækkehuse, 82 parcelhuse og 86 etageboliger. Denne forventning afspejler en markant stigning i boligbyggeriet sammenlignet med tidligere år.


Kommunen ser positivt på denne udvikling, som er en del af en strategisk satsning på at imødekomme den stigende efterspørgsel på boliger og støtte væksten i regionen. Den forventede boligtilførsel skal sikre, at både nuværende og fremtidige beboere kan finde passende boliger i Nykøbing og de omkringliggende områder.

FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2024 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.