Præstegårdens døre og vinduer skal males
Præstegården på Nordstrandsbakken skal males. Arkivfoto

Præstegårdens døre og vinduer skal males

AF BJARNE HANSEN / Fredag 3-7-20 - 18:10

NYKØBING - Nykøbing Sj. Præstegård på Nordstrandsbakken på Nordstrandsvej skal have malet døre og vinduer. Nykøbing Sj. Sogns menighedsråd har derfor søgt provstiet om i alt 62.875 kroner til at kunne betale for arbejdet.


Maling af vinduer og døre mod haven vil koste 44.875 kr., mens maling af dør og vinduer mod Nordstrandsvej vil beløbe sig til 18.000 kr.

Præstegården blev bygget 1906, og blev taget i brug året efter. Inden da havde der været præstebolig i Grønnehavegård i Grønnehavestræde.

Det var pastor Knud Gotfred Knudsen, der var sognepræst i Nykøbing, der havde ønsket præstegården blev bygget på Nordstrandsbakken, hvor der dengang var flot udsigt over Kattegat.


Kostede 16.000 at bygge
Da den blev bygget 1906 kostede den 16.000 kr., hvilket var mange penge dengang. Menighedsrådet lånte de fleste penge i stiftsmidlerne, og dengang fik man en lånetid på 40 år.

Præstegården var i 2012 tæt på at bliver revet ned, fordi den var angrebet af skimmelsvamp. Men det lykkedes at skaffe pengene til en renovering.


FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2020 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

PÅ FORSIDEN LIGE NU