Politiet kan ikke finde årsag til eksplosion
Foto: Presse-fotos.dk

Politiet kan ikke finde årsag til eksplosion

AF BJARNE HANSEN / Onsdag 13-10-21 - 11:15

EGEBJERG - Brandefterforskere fra Midt- og Vestsjællands Politi foretog i løbet af tirsdagen brandtekniske undersøgelser efter den voldsomme brand i fabrikken Waste Plastic Upcylings i Egebjerg fredag morgen.


Rigspolitiets Kriminaltekniske Center assisterede med brandefterforskere, ligesom elsagkyndige fra Dansk Brand- og Sikringsteknisk Institut også var til stede ved undersøgelserne, der blev afsluttet først på eftermiddagen.

Den foreløbige konklusion på undersøgelserne på brandstedet var, at branden var opstået ved en eksplosion i en reaktor i virksomheden.

Eksplosionen havde forårsaget bl.a. ødelæggelse af mure, der væltede, samt brand i selve fabriksbygningerne. Der forelå umiddelbart ingen mistanke om, at elinstallationer og lignende kunne have en rolle i årsagen til eksplosionen og den efterfølgende brand.


Mistænker intet forsætligt
Politiet har intet grundlag for at mistænke nogen for en forsætlig handling i forhold til brandlovgivningen ud fra de fremkomne oplysninger ved brandstedsundersøgelsen.

De brandtekniske undersøgelser fra politiets side er på dette grundlag afsluttet, og brandstedet er derfor frigivet, således at f.eks. Arbejdstilsynet og Sikkerhedsstyrelsen kan foretage deres egne undersøgelser inden for deres respektive ressortområder.

FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2024 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.