Politiet advarer om tricktyverier
Illustrationsfoto

Politiet advarer om tricktyverier

AF BJARNE HANSEN / Søndag 20-9-20 - 08:44

NYKØBING - Midt- og Vestsjællands Politi har i den seneste tid fået flere anmeldelser om tricktyverier flere steder - også i Nykøbing, Rørvig og Højby.


Nogle af de forurettede har efter tyveriet haft mistanke til en bestemt person, der eksempelvis har hjulpet vedkommende, har spurgt om vej, eller på anden måde været tæt på den forurettede i tiden op til, at tyveriet blev opdaget.

Andre anmeldelser om tricktyverier kan være foregået i butikker, hvor to eller flere personer går ind i en forretning og afleder opmærksomheden hos den eller de ansatte. Det kan enten være ved at spørge til flere produkter, tage ting ned fra hylderne og sætte dem på plads igen, eller ved at bede om hjælp.


Når den ansattes opmærksomhed er afledt, vil den anden person tage butikkens mobiltelefoner, tablets eller andre effekter. Herefter forlader de forretningen uden at købe noget.

Politiet vil derfor gerne opfordre både borgere, butiksindehavere og ansatte til at være opmærksomme på mistænkelig adfærd i butikkerne. Skulle der indfinde sig personer i forretninger, der kunne mistænkes for tricktyveri, bedes de ansatte kontakte politiet med det samme. Desuden skal borgerne være særligt opmærksomme, når personer går tæt på, tilbyder sin hjælp på gaden eller på anden vis henvender sig.





FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2024 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.