Politiet: 18 tasker med kokain fundet
Illustrationsfoto: Presse-fotos.dk

Politiet: 18 tasker med kokain fundet

AF BJARNE HANSEN / Mandag 18-3-24 - 13:23

SJÆLLANDS ODDE - I en bemærkelsesværdig politiaktion i weekenden blev 18 sportstasker fyldt med narkotika sikret, efter de blev fundet drivende ved kysten omkring Sjællands Odde.


Fundene, der inkluderer flere løse pakker, samler sig til en samlet vægt på cirka 840 kilo. Indledende test har bekræftet tilstedeværelsen af kokain blandt stofferne, men myndighederne arbejder stadig på at identificere det fulde omfang af narkotikaens type og mængde.

Alarmen blev udløst lørdag eftermiddag kl. 17:07, da lokale borgere under en gåtur opdagede de mistænkelige tasker ved stranden. Sidenhen er flere fund blevet gjort i området, både af myndighederne og af borgere, som har indleveret narkotikaen til politiet og den lokale sognefoged.


Operationen, som omfattede indsats fra politipatruljebåde, Hjemmeværnets fly og politiets droner, har fokuseret på området mellem Gniben og Ordrup Næs samt Sejerø. Fundene er bemærkelsesværdige ikke kun for deres mængde, men også fordi sportstaskerne var sikret med redningsveste og lys, hvoraf nogle var gået op, hvilket resulterede i at enkelte pakker drev i land.


Vicepolitiinspektør Kim Løvkvist udtrykte stor taknemmelighed over for de borgere, der har bidraget til opdagelsen og sikringen af narkotikaen.

- Det har været afgørende for, at vi så hurtigt har kunnet sikre narkoen, siger han, og opfordrer fortsat lokalbefolkningen til at rapportere fund af mistænkelige tasker eller pakker.


Mens efterforskningen fortsætter med både synlig og diskret tilstedeværelse fra politiets side, understregede Løvkvist, at der endnu ikke er nogen information om narkotikaens oprindelse, hvor længe det har været i vandet, eller om det specifikt var bestemt for modtagere i Danmark.

- Det vil indgå i den kommende efterforskning, siger han, hvilket antyder en dybdegående undersøgelse for at afsløre bagmændene bag dette opsigtsvækkende fund.FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2024 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.