Planlægger bedre faciliteter ved Solvognens Fundsted
Der skal bygges publikumsfaciliteter ved Solvognens Fundsted. Foto: Odsherred Kommune

Planlægger bedre faciliteter ved Solvognens Fundsted

AF BJARNE HANSEN / Lørdag 11-5-24 - 09:26

NR. ASMINDRUP - Solvognens Fundsted, en af Danmarks mest betydningsfulde historiske skatte, står over for vigtige forbedringer. Byrådet har indledt planer om at forbedre publikumsfaciliteterne ved dette ikoniske bronzealderfundsted i Trundholm Mose.


Fundet af Solvognen i 1902, et af de mest signifikante fund fra bronzealderen både i Danmark og internationalt, har længe trukket besøgende til området. Nu ønsker Byrådet at opgradere og udvide faciliteterne for at imødekomme det stigende antal gæster.


Projektet omfatter udarbejdelsen af en lokalplan, der skal bane vejen for nye faciliteter som en formidlingsstation med tilhørende infopunkt og en mindre butik. Disse tiltag sigter mod at forbedre servicen for de besøgende, ved blandt andet at tilbyde nødvendige toiletter samt borde og bænke til afslapning og læring.


Desuden er der planer om at etablere shelters og en teltplads, som vil kunne rumme skoleklasser og andre større grupper i forbindelse med uddannelsesbesøg og turisme langs den populære Istidsrute.

Med disse forbedringer ønsker Byrådet ikke kun at forbedre den fysiske tilgængelighed og komfort ved Solvognens Fundsted, men også at udvide formidlingen om Solvognen og dens historiske betydning i bronzealderen.

Disse planer er essentielle for at bevare og berige oplevelsen ved et af Danmarks væsentligste historiske fundsteder, og de forventes at trække endnu flere besøgende til regionen, som søger at fordybe sig i Danmarks rige historie og kulturarv.

FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2024 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.