Planer om at bygge stor oplevelsespark i Rørvig
Planerne omfatter blandt et 25 meter højt udsigtstårn.

Planer om at bygge stor oplevelsespark i Rørvig

AF BJARNE HANSEN / Torsdag 6-6-24 - 06:58

RØRVIG - Odsherred Kommune har modtaget en anmodning fra EFFEKT Arkitekter, der repræsenterer ejerne Lars og Tanja Nielsen, om tilladelse til at udvikle en ny attraktion ved Danmarks Midtpunkt i Rørvig.


Forslaget, som indebærer etableringen af et formidlingscenter samt en naturbaseret oplevelsespark, spænder vidt i sine ambitioner. Planerne omfatter et 25 meter højt udsigtstårn, transformation af eksisterende gårdbygninger til en gårdbutik, samt opførelsen af nye bygninger til et fælleskøkken, spisesal og moderne toilet faciliteter. Derudover foreslår ejerne også at tilføje et drivhus og adskillige shelters rundt i landskabet, som skal tilbyde primitive overnatningsmuligheder.


Projektets målsætning er at tilbyde et bredt udvalg af oplevelser og udendørs aktiviteter såsom skovklatring, gåture, en vandlegeplads, blomsterplukning, en børnezoo, og spiselige haver.

Imidlertid står projektet over for betydelige udfordringer. En initial bedømmelse fra kommunen påpeger, at det øgede antal besøgende sandsynligvis vil lægge et stort pres på den lokale infrastruktur, især trafikken i Rørvig. Kommunen udtrykker bekymring for, om det lille lokalsamfund kan håndtere en eventuel kraftig stigning i trafikmængden.


Ydermere er projektets placering i nærheden af kysten og i et nationalt udpeget kystlandskab med til at skabe juridiske forhindringer. Der er risiko for, at projektet kan støde på problemer med at finde en tilstrækkelig planmæssig grund til godkendelse, hvilket potentielt kan føre til, at projektet risikerer at falde igennem ved en klagesag.

FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2024 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.