Plan for Nykøbing Havn vil koste 20 mio. kr.
Arkivfoto: Bjarne Hansen

Plan for Nykøbing Havn vil koste 20 mio. kr.

AF BJARNE HANSEN / Lørdag 10-2-24 - 09:40

NYKØBING - Brugerrådet i Nykøbing Sjælland Havn har fremlagt et omfattende moderniseringsforslag, som i sidste ende vil koste over 20 millioner kroner.


Første fase strækker sig over en periode på to år med en budgetramme på ca. 5 millioner kroner, og inkluderer en række vigtige opgraderinger, der forventes at øge havnens årlige omsætning med ca. 250.000 kr.

Denne plan er den første fase af et større projekt, som vil modernisere havnens indre kystlinje og bådpladser, herunder forbedringer nær Egebjergvej og skydebanens parkeringsareal.


Denne første fase omfatter udskiftning af de ældre træbroer i havnebassinet med nye træ-beton flydebroer, der forventes at have en levetid på mindst 25 år for trædelen og 50 år for betondelen. Disse broer vil forbedre vandgennemstrømningen i havnen, hvilket reducerer ophobningen af affald og skidt.


Yderligere vil denne fase se konstruktionen af nye beton flydebroer, som også vil fungere som bølgebrydere og forbedre forholdene for sejlere. De nye broer forventes at skabe flere bådpladser og forbedre flowet i havnen.FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2024 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.