Penge til byfornyelse i Nykøbing
Der er afsat knap 1,9 mio. kr. til forskønnelse i Nykøbing. Arkivfoto

Penge til byfornyelse i Nykøbing

AF BJARNE HANSEN / Torsdag 27-8-20 - 15:24

NYKØBING - Byrådets forlig om næste års budget i Odsherred Kommune indeholder direkte penge til byfornyelse i Nykøbing, men også mulighed for at søge lokale puljer.


Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Odsherred Listen og Det Radikale Venstre er enige om at fortsætte byfornyelsesprojektet i Nykøbing.

Til formålet afsættes 1,817 million kroner.


Der udover øges Lokaldemokratiudvalgets aktivitetspulje med 0,6 mio. kr. til lokale byudviklingsprojekter.

Til indsatsen for forskønnelse af hoved-og turistbyerne afsættes 0,5 mio. kr. Partierne er enige om i givet fald at prioritere veje og stier.


Stoppet tidligere på året
Byrådets beslutning om anlægsstop tidligere på året satte en brat stopper for det stort anlagte byfornyelsesprojekt i Nykøbing.

Men borgmester Thomas Adelskov (S) sagde til Nykøbing Avis, at spørgsmålet om genoptagelse af byfornyelsesprojektet i Nykøbing ville blive en del af byrådets drøftelse og beslutning af budget 2021.


Fik statslig støtte
Byfornyelsesprogrammet for Nykøbing er fireårigt og med et budget på 10,8 millioner kroner.

Odsherred Kommune fik tilsagn om 3,6 mio, kr. fra Boligministeriet og lægger selv 7,2 mio. kr. i projektet.

Områdefornyelsen vedrører bykernen, det vil sige Algade, stationsområdet og boligkarreerne omkring gågaden. Området er i øst afgrænset af Strandstræde og dele af Kildestræde, mod syd af Holsts Have, mod nord af Holtets Plads, Madvigs Plads og mod vest af Savværksvej.

FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2020 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

PÅ FORSIDEN LIGE NU