Pårørende bekymret for spareforslag
Arkivfoto

Pårørende bekymret for spareforslag

AF BJARNE HANSEN / Tirsdag 30-5-23 - 08:24

HØJBY - Pårørende til beboere på Plejecenter Solvognen i Højby og medlemmer af Centerrådet ser med stor bekymring på Odsherred Kommunes forslag til besparelser på ældreområdet.


Bad hver 14 dag
Borgerne på plejecentrene kommer i bad ca. en gang pr. uge. Dette ændres ifølge forslaget til en gang pr. 14 dag. Der er 310 borgere og sparet ressourceforbrug er på 4,33 timer pr. borger pr. år, svarende til 0,70 årsværk

De pårørende er bekymrede, hvis beboerne kun bliver tilbudt bad hver 14. dag.

"Vi ser det i lyset af, at mange af beboerne er sengeliggende, eller kørestolsbrugere. Mange beboere er tvunget til at gå med ble, da de ikke kan styre deres urin/afføring. Set i lyset af dette vil det nemt være meget nedværdigende for beboerne med lugtgener m.m," skriver de pårørende.


Fire uger mellem rengøring
Der er også bekymring for forslaget om kun at spare på rengøringen.

For borgere på plejecentre reduceres rengøringen fra 30. minutter hver tredje uge til 30 minutter hver fjerde uge.

"Af hygiejnemæssige årsager vil dette være helt uacceptabelt", skriver de pårørende.





FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2024 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.