Overvejer at flytte konfirmation til 8. klassetrin
Illustrationsfoto: Colourbox

Overvejer at flytte konfirmation til 8. klassetrin

AF BJARNE HANSEN / Lørdag 11-5-24 - 10:05

ODSHERRED - En nylig drøftelse mellem lokale skoleledere, provstiet og Steno Diabetes Center Sjælland kan føre til betydelige ændringer i konfirmationstraditionerne i Odsherred. Med henblik på at bekæmpe tidlig alkoholdebut blandt unge, foreslås det nu at flytte konfirmationstidspunktet fra 7. til 8. klassetrin.


Denne beslutning støttes af resultater fra Ungeprofilundersøgelsen for Odsherred, der påviser, at unge i området har en tidlig alkoholdebut. Undersøgelser indikerer, at konfirmationsspiller en væsentlig rolle i denne tidlige debut, hvilket har skabt bekymring og initieret samtaler om at rykke tidspunktet for konfirmationen.


Forslaget om at ændre konfirmationstidspunktet er blevet positivt modtaget af både skoler og provstiet, som er enige om, at en ændring kan have en positiv effekt på de unges sundhed. Skolelederne har allerede drøftet forslaget i de respektive skolebestyrelser, der også støtter en ændring. Forslaget vil snart blive fremlagt for det relevante udvalg i Odsherred Kommune til godkendelse.

FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2024 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.