Omfattende naturpleje i Askehaven Skov
Arkivfoto: Steen Ole Clausen

Omfattende naturpleje i Askehaven Skov

AF BJARNE HANSEN / Mandag 4-12-23 - 22:15

NYKØBING - Odsherred Kommune iværksætter et naturplejeprojekt i Askehaven Skov i Nykøbing, etableret som fredsskov i 1986 og udgørende et vigtigt rekreativt område på 10 hektar.


Et informationsmøde er planlagt til søndag den 10. december kl. 13, med mødested på parkeringspladsen ved Askehavevej, hvor der vil blive givet informationer om projektet og arrangeret en rundtur.

Fredsskoven er et værdifuldt rekreativt område for både lokale beboere og besøgende fra de nærliggende sommerhusområder. Med et godt og udbygget stisystem, der fører gennem skov, små søer og et rigt fugleliv, tilbyder skoven en række naturoplevelser. Langs stierne findes der bænke, og i den nordlige del er der et grønt område med borde og bænke, der er ideelt til udflugter.


Skoven, der har tidligere forsøg på skovplantning på tidligere dyrkede arealer, har en beplantning af bl.a. skovfyr og østrisk fyr, som er karakteristisk for Odsherredområdet. Den rødt afmærkede sti på 1,2 km tilbyder en tilgængelig rute for besøgende.

Naturplejeprojektet, et samarbejde mellem Grønt Råd Odsherred, Biodiversitetsarbejdsgruppen, DN Odsherred og Odsherred Kommune, omfatter udtynding af skov og fjernelse af invasive arter, samt forbedring af biodiversitet og skovens tilstand. I overensstemmelse med naturbeskyttelsesloven og bekendtgørelsen om offentlig adgang, vil alle plejeaktiviteter i kommunens skove og naturområder ske uden brug af pesticider.


Projektet, der forventes igangsat i vinteren 2023-24, inkluderer også planer om at åbne op omkring det nordlige vandhul og uddybe det for at forbedre forholdene for padder og vandinsekter samt øge oplevelsesmulighederne.

Dette projekt markerer en vigtig indsats for at bevare og forbedre det naturlige miljø i Fredsskoven, og kommune ser frem til at dele disse planer og modtage input fra borgerne under informationsmødet.FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2024 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.