Ole Lemmeke ramt af sygdom forud for stor rolle
Ole Lemmeke skulle have spillet en betydelig rolle som H.C. Andersen. Foto: Gudmund Thai

Ole Lemmeke ramt af sygdom forud for stor rolle

AF BJARNE HANSEN / Onsdag 22-11-23 - 17:07

NYKØBING - Den anerkendte skuespiller Ole Lemmeke, der voksede op i Nykøbing, er blevet syg, hvilket har nødvendiggjort aflysningen af Folketeatrets forestilling "Fra regnormenes liv".


I denne forestilling skulle Lemmeke have spillet en betydelig rolle som H.C. Andersen. Detaljerne omkring den 64-årige skuespillers sygdom er ikke blevet offentliggjort.

Ole Lemmeke voksede op i Nykøbing som søn af plejehjemsforstandere, og har haft en lang og varieret karriere. Efter at have været militærnægter og tilbragt tid på Posthus Teatret, såvel som et par år på teologistudier, valgte Lemmeke at forfølge en karriere som skuespiller.


Han blev uddannet fra Statens Teaterskole i 1984. Siden har Lemmeke haft engagementer på flere prominente teatre som Det Ny Teater, Det Kongelige Teater, Betty Nansen Teatret og Husets Teater.

Lemmeke er også blevet hædret med flere priser, herunder Bodilprisen, Robertprisen og Poul Reumerts Jubilæumslegat.FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2024 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.