Odsherred har suverænt flest sommerhuse
Arkivfoto

Odsherred har suverænt flest sommerhuse

AF BJARNE HANSEN / Tirsdag 9-7-24 - 08:55

ODSHERRED - Ifølge nye tal fra Danmarks Statistik, har Odsherred Kommune den største koncentration af sommerhuse i hele Danmark. Med hele 24.000 sommerhuse ligger landsdelen langt foran andre kommuner i landet.


Nærmeste konkurrent, Gribskov Kommune, har også et betydeligt antal med knap 15.000 sommerhuse, hvilket placerer dem på en andenplads i landet. Ringkøbing-Skjern og Syddjurs kommuner følger efter med hver cirka 10.400 sommerhuse.


Interessant nok har Fanø Kommune den højeste procentdel af sommerhuse sammenlignet med det samlede antal boliger. Hele 74 pct. af boligerne på Fanø er sommerhuse. Dette tal står i skarp kontrast til Odsherred, hvor omkring 70 pct. af husene er sommerhuse. Gribskov og Halsnæs i Nordsjælland følger efter med henholdsvis 56 pct. og 51 pct.

FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2024 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.