Odsherred Forsyning vil låne yderligere 189 mio. kr.
Arkivfoto: Odsherred Forsyning

Odsherred Forsyning vil låne yderligere 189 mio. kr.

AF BJARNE HANSEN / Torsdag 27-6-24 - 08:18

ODSHERRED - Odsherred Forsyning A/S har fremsat en anmodning om at låne 189 millioner kroner og søger støtte fra Odsherred Kommune til at opnå finansieringen.


Forsyningsselskabet har specifikt bedt kommunen om at stille garanti for et lån på 90 millioner kroner gennem KommuneKredit. Dette lån vil have en fast rente og en løbetid på 10 år. Denne anmodning kommer i en tid, hvor Odsherred Kommune allerede hæfter for lån til forsyningsselskaber på i alt 1,091 milliarder kroner. Af dette beløb udgør garantierne 26,9 millioner kroner til Odsherred Tømning, 16,4 millioner kroner til Odsherred Vand og 306,2 millioner kroner til Odsherred Spildevand.


Derudover har Odsherred Forsyning A/S også anmodet om en kommunegaranti på 99 millioner kroner til opførelsen af et nyt domicil i Vig.

Økonomisk set har Odsherred Forsyning A/S haft et udfordrende år. Virksomheden afsluttede 2023 med et underskud på 619 millioner kroner, en markant ændring fra året før, hvor de havde et overskud på 7,3 millioner kroner.

FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2024 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.