Nykøbings gamle skole sælges i spareplan
Den gamle Nykøbing Borger- & Realskole på Grundtvigsvej skal så sælges som en del af spareplanen. Arkivfoto

Nykøbings gamle skole sælges i spareplan

AF BJARNE HANSEN / Torsdag 18-6-20 - 18:13

NYKØBING - Nykøbings to skoler på henholdsvis Billesvej og Grundtvigsvej kan være på vej mod en sammenlægning, så eleverne samles i bygningerne på Billesvej, den tidligere Nordgårdsskolen.


Den gamle Nykøbing Borger- & Realskole på Grundtvigsvej, der senest har heddet Grundtvigsskolen, skal så sælges.

Planerne om en sammenlægning er en del af budgetforliget, hvor det hedder, at ”Partierne er enige om at undersøge muligheden for at sammenlægge de to skoler der udgør Nykøbing skole på en matrikel ved skolen på Billesvej”.

Forudsætningen for at gå videre med en proces for sammenlægning er, at salg af bygningerne på Grundtvigsvej kan dække udgifterne til ombygning på Billesvej.


Store driftsbesparelser
Skoleledelsen peger på det pædagogisk hensigtsmæssige i at sammenlægge skolerne, såvel som der vil være store driftsbesparelser forbundet med en sammenlægning på en matrikel.

Kommunen fremhæver, at ved en samling i én skole, kan der bygningsmæssigt også fokuseres økonomisk på at udvikle faglokaler m.v. et sted, frem for mindre gode løsninger to steder, grundet den økonomiske situation og prioritering.


Projekt til 26 mio. kr.
Projektet har vist sig at ville koste 26 millioner kroner, som skal dække til- og ombygning.

Omvendt forventes en sammenlægning af de to skoler at give en årlig besparelse på 2,4 mio. kr., svarende til en tilbagebetaling på 11 år, såfremt besparelserne udmøntes. Dertil kommer så indtægten fra salget af bygningerne på Grundtvigsvej.

“Såfremt der medregnes bygningsvedligeholdelse, beregnes tilbagebetalingstiden til 7 år. Det vurderes at der vil være behov for ekstra finansiering på 12.325.000 kr til vedligeholdelse i de kommende 10 år”, fremgår det af et notat til sagen.FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2020 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

PÅ FORSIDEN LIGE NU