Nykøbing Varmeværk har opkrævet for meget
Nykøbing Sj. Varmeværk A.m.b.a. trækker en gæld på i alt 110,3 mio. kr. Arkivfoto

Nykøbing Varmeværk har opkrævet for meget

AF BJARNE HANSEN / Søndag 4-10-20 - 12:49

NYKØBING - Nykøbing Sj. Varmeværk A.m.b.a. har opkrævet 3,1 millioner kroner for meget hos forbrugerne, viser varmeværkets årsregnskab, som har gjort status ved udgangen af 2019.


I henhold til Varmeforsyningsloven skal overdækning tilbageføres til forbrugerne. Årsagen er, at forsyningsselskaber skal hvile i sig selv, og ikke må give overskud.

Varmevirksomhedernes pris må ifølge loven ikke overstige de nødvendige omkostninger ved at levere varme til forbrugere, da der i så fald opstår overdækning. Overdækninger kan tilbageføres i løbet af regnskabsåret ved at reducere varmeprisen i løbet af året. Men overdækningen skal som udgangspunkt senest være tilbageført i det efterfølgende regnskabsår. Det følger af Forsyningstilsynets (tidligere Energitilsynet - red.) praksis for afvikling af overdækning.


Som en undtagelse hertil accepterer Forsyningstilsynet, at en varmevirksomhed tilbagebetaler en overdækning bagudrettet, som et engangsbeløb til forbrugerne. Hvis der er opstået en uforholdsmæssig stor overdækning, kan den desuden afvikles over en periode på mere end et år efter særskilt aftale med Forsyningstilsynet.

Solgte for 31,4 mio. kr.
Varmeværket solgte sidste år fjernvarme for 31,4 mio. kr., så overdækningen svarer til at der er opkrævet 10 procent for meget.

Selskabet gav et overskud før skat på 1,3 mio. kr., men efter skat endte regnskabsåret med et nul.

Nykøbing Sj. Varmeværk A.m.b.a. trækker fortsat med en stor gæld. I regnskabet er gælden opgjort til i alt 110,3 mio. kr.

FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2021 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.