Nykøbing Skole har høje merudgifter til pavilloner
De nye skolebygninger skal stå færdige næste år, men kræver også ekstra budget. Skitse

Nykøbing Skole har høje merudgifter til pavilloner

AF BJARNE HANSEN / Lørdag 11-5-24 - 09:57

NYKØBING - I et forsøg på at skabe midlertidige løsninger til uddannelsesfaciliteter, står Nykøbing Skole over for betydelige økonomiske byrder. Skolen, som har opstillet pavilloner på Nordgårdens arealer som et alternativ til de forældede bygninger på Grundtvigsvej, er nu belastet med ekstra udgifter, der ikke var budgetteret for.


Den samlede omkostning for leje og drift af disse pavilloner beløber sig i 2024 til 1.760.700 kr. Dette omfatter 1.268.000 kr. til leje af pavillonerne samt yderligere 492.700 kr. til rengøring og teknisk service. Rengøringen alene kræver ca. 30 timer om ugen, hvilket koster skolen 315.600 kr. årligt, mens teknisk service udgør 164.600 kr. om året for 15 ugentlige timer. Omkostningerne til rengøringsartikler løber op i 12.500 kr. årligt.


Disse udgifter tilføjer en betydelig finansiel belastning til skolens drift, især da der ikke oprindeligt var afsat budget til rengøring og vedligeholdelse af pavillonerne. Det understreger de økonomiske udfordringer, som institutioner ofte står over for, når de skal finde hurtige løsninger på pladsmangel.


Forventningerne til 2025 er, at når den nye skolebygning står færdig, vil behovet for drift, rengøring og teknisk service være på samme niveau som det nuværende for pavillonerne. Dette antyder, at de økonomiske udfordringer vil fortsætte, selv efter at de midlertidige faciliteter er udfaset. Nykøbing Skole og lokale myndigheder arbejder fortsat på løsninger for at minimere omkostninger og sikre, at eleverne får et optimalt læringsmiljø.

FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2024 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.