Nykøbing Kirkes sogn skal spare stort beløb
Arkivfoto

Nykøbing Kirkes sogn skal spare stort beløb

AF BJARNE HANSEN / Mandag 20-7-20 - 06:42

NYKØBING - Nykøbing Sj. Kirkes menighedsråd har fra Odsherred Provsti fået besked om, at der fremover vil blive tildelt færre midler.


Odsherred Provsti, som omfatter 13 sogne, har meddelt, at Nykøbing sogn som en konsekvens af en ny beregningsmodel vil tildeles 12,32 procent færre midler. Ifølge menighedsrådet svarer det til 646.388 kr.

Provstiet har lagt op til, at der bliver en reguleringsperiode på seks år, hvilket svarer til en nedtrapning på 87.432 kr. årligt, fremhæver menighedsrådet, som helst ser en nedtrapning over syv år.


Menighedsråd undrer sig
Menighedsrådet undrer sig ifølge referatet fra det seneste rådsmøde over fordelingen, og har bedt provstiet om at få lov til beholde den tildelte ligning på 5.245.924 kr.

Menighedsrådet konstaterer med den ligningsmodel, provstiet lægger op til, vil det uundgåeligt føre til fyringer.

FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2020 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

PÅ FORSIDEN LIGE NU