Museum på plads i Nykøbing inden sommerferien
Arkivfoto: Google

Museum på plads i Nykøbing inden sommerferien

AF BJARNE HANSEN / Lørdag 10-2-24 - 09:59

NYKØBING - Odsherred Museum gør klar til at slå dørene op for sine udstillinger i den tidligere Grundtvigskolen i Nykøbing, med håb om at være klar inden sommerferiens start.


Flytningen er en del af en større vision om at skabe et nyt, stort fællesmuseum, som vil inkludere Odsherreds Museum, Odsherreds Kunstmuseum og Geopark formidlingscenter. Selvom det endelige projekt er nogle år væk, tager museet et spændende skridt ved at flytte visse aktiviteter fra Annebjerggaard til Nykøbing allerede nu.

Museumsdirektør Eskil Vagn Olsen deler, at den nyeste bygning på Grundtvigskolen, designet af arkitekten Stig Løcke og opført i 2008, er valgt som det nye hjem for museets aktiviteter. Processen venter i øjeblikket på ibrugtagningstilladelse fra kommunen, hvorefter forberedelserne til flytningen vil gå i gang.


- Vi ser frem til at flytte ind i byen og komme tættere på vores samarbejdspartnere, som Geoparken og Odsherreds Teater, og samtidig udforske den nye lokations muligheder, lyer det fra Eskil Vagn Olsen.

Han tilføjer, at målet er at åbne dørene den 29. juni, lige til sommerferien, og i første omgang tilbyde plads for familieaktiviteter. Museet har også planer om skiftende udstillinger i bygningen, som vil fungere som et eksperimentarium i forberedelsen til det større museum.


Detaljerne omkring de nye udstillinger og hvilke genstande der vil blive flyttet fra Annebjerggaard eller sat til opmagasinering er stadig ved at blive lagt på plads. Med denne flytning håber Odsherred Museum at bringe kultur og historie tættere på lokalsamfundet, mens de fortsætter med at arbejde mod realiseringen af det ambitiøse projekt om et nyt fællesmuseum.FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2024 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.