Minkfarm forventer 4 mio. kr. i erstatning
Illustrationsfoto

Minkfarm forventer 4 mio. kr. i erstatning

AF BJARNE HANSEN / Mandag 11-1-21 - 10:15

NYKØBING - Tengslemark Pelsdyrfarm i Nyrup forventer at modtage en erstatning fra staten på minimum 4 millioner kroner for lukning og nedslagning af dyr.


Underskud i regnskab
Farmen, som ejes af Benny Møller, har udsendt årsregnskab. Det viser et underskud på 74.540 kr., hvor der året før var et overskud på 310.942 kr.

Underskuddet på 74.540 kr. er inklusiv årets udbetalte kompensationstilskud som følge af Covid-19.

Selskabets egenkapital er stadigvæk i millionklassen og opgjort til 3,64 mio. kr.


Ulovlig nedlukning
Benny Møller skriver i ledelsens beretning, at selskabets resultat er påvirket af “statsminister Mette Frederiksens ulovlige nedlukning af landets minkproduktion”.

I ledelsens beretning hedder det videre, at “på trods af løfter fra statsminister Mette Frederiksen og beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard, i forbindelse med den ulovlige lukning af minkproduktion i Danmark om hjælp/kompensation, er der pr. 7. januar 2021 intet sket.

Ledelsen har dog en forventning til, at ulovlighederne udløser erstatninger i en størrelsesorden på minimum kr. 4.000.000”.

FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2021 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.