Lovligt fyrværkeri kan nemt blive ulovligt
Foto: Rigspolitiet

Lovligt fyrværkeri kan nemt blive ulovligt

AF BJARNE HANSEN / Fredag 18-12-20 - 11:20

NYKØBING - Salget af fyrværkeri er netop gået i gang, og brugen af lovligt og godkendt fyrværkeri kan nemt udvikle sig til en alvorlig sag, hvis fyrværkeriet anvendes forkert, advarer Midt- og Vestsjællands Politi.


Politimæssigt fokus
Politiet har også i år fokus på både salg og brugen af fyrværkeri i hele politikredsen.

Politiets arbejde består af både en forebyggende og præventiv indsats, ligesom tilstedeværelsen med politipatruljer indgår i indsatsen med kontrollen af brugen af fyrværkeri i det offentlige rum, oplyser vicepolitiinspektør John Jensen fra politikredsens forebyggende afdeling.


Affyres ulovligt
Politiet ser igen i år en tendens til, at nogen ikke kan lade fyrværkeriet være, indtil det lovligt må affyres i perioden den 27. december – 1. januar.

- Vi ser med stor alvor på forkert brug af både lovligt fyrværkeri og især ulovligt fyrværkeri, fordi det kan være farligt både for andre og for den, der affyrer fyrværkeriet, siger fungerende vicepolitiinspektør Michael Sehested, som leder af beredskabet i Midt- og Vestsjællands politikreds.


Øget patruljering
Politiet vil derfor øge patruljeringen omkring nytåret både for at være præventivt til stede så mange steder som muligt, men også for at kunne gribe ind og strafforfølge dem, der bruger fyrværkeri ulovligt.

Politiet gør i øvrigt opmærksom på, at festlighederne med fejringen af nytåret også skal ske under overholdelse af de gældende COVID-19-restriktioner.
FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2021 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.