Kommunen strammer op i sager om aktindsigt
De forskellige centre i Odsherred Kommune har forskellige måder at håndtere anmodninger om aktindsigt. Arkivfoto

Kommunen strammer op i sager om aktindsigt

AF BJARNE HANSEN / Lørdag 29-8-20 - 09:37

HØJBY - Odsherred Kommune vil efter kritik stramme op på behandlingen af sager om aktindsigt i forvaltningen.


Det kommer efter kritik fra borgerrådgiveren i kommunen, som i sin årsrapport for 2019 blandt andet har anbefalet administrationen at have større fokus på aktindsigters behandling

Administrationen anerkender i et svar til borgerrådgiveren, at det danske princip om offentlighed i forvaltningen for borgere og presse er et vigtigt princip.


Borgerrådgiveren beskriver i årsrapporten, at de forskellige centre i Odsherred Kommune har forskellige måder at håndtere anmodninger om aktindsigt.

“Det bør stadig være op til centrene at organisere deres interne håndtering af anmodninger om aktindsigt, men for at sikre en ensartet standard for besvarelsen af anmodninger om aktindsigt på tværs af organisationen vil jurateamet udarbejde skabeloner og arbejdsgangsbeskrivelser”, hedder det i administrationens svar.

FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2020 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

PÅ FORSIDEN LIGE NU