Kommunen opfordrer: Anmeld socialt bedrageri
På rådhuset i Højby sidder en kontrolgruppe og tager imod henvendelse om socialt bedrageri. Illustrationsfoto

Kommunen opfordrer: Anmeld socialt bedrageri

AF BJARNE HANSEN / Søndag 19-7-20 - 07:28

HØJBY - På rådhuset i Højby sidder Odsherred Kommunes kontrolgruppe og tager imod henvendelse om socialt bedrageri.


Indsatsen mod socialt bedrageri skal ifølge kommunen sikre, at der ikke udbetales offentlige midler på forkert grundlag.

Formålet med at fokusere på misbrug af sociale ydelser er at sikre, at ingen borgere uberettiget får udbetalt sociale ydelser.

Derfor prøver kommunen at begrænse antallet af tilfælde, hvor der bliver udbetalt penge på et forkert grundlag.


“Det handler ikke om at opsøge de borgere, der lovligt modtager offentlige ydelser. Tværtimod drejer det sig om at sikre de borgere, som har behov for ydelser mod det misbrug af offentlige midler, som socialt bedrageri er”, skriver kommunen på sin hjemmeside.

Socialt bedrageri resulterer som regel i anmeldelse til politiet og krav om tilbagebetaling.

“Har du mistanke eller oplysninger om socialt bedrageri, kan du anmelde det til Odsherred Kommune eller du kan anmelde snyd med Udbetaling Danmarks ydelser til Udbetaling Danmark”, skriver kommunen.

FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2020 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

PÅ FORSIDEN LIGE NU