Kommunen indfører nye gebyrer i Nykøbing
Arkivfoto

Kommunen indfører nye gebyrer i Nykøbing

AF BJARNE HANSEN / Torsdag 23-11-23 - 21:31

NYKØBING: I en nylig udvikling har Odsherred Kommune annonceret indførelsen af gebyrer for flere ydelser i Nykøbing, som tidligere har været gratis.


Dette skridt markerer en betydelig ændring i kommunens gebyrpolitik og påvirker både lokale virksomheder og offentlige arrangementer.

Et af de mest markante ændringer er stigningen i gebyret for renholdelse af gågaden i Nykøbing. Fra det kommende årsskifte vil gebyret stige fra 588 kroner pr. løbende meter facade til 600 kroner. Denne stigning kan have betydning for de erhvervsdrivende langs gågaden, som nu skal budgettere med højere omkostninger for at opretholde renholdelsen af deres facade.


Derudover indfører kommunen et nyt gebyr for brugen af grønne områder til arrangementer som cirkus, tivoli og festivaler. Dette gebyr er fastsat til 1.100 kroner for den første dag og 830 kroner for hver af de efterfølgende dage. Denne ændring kan påvirke planlægningen og økonomien for fremtidige events, der finder sted i kommunens grønne områder.


Disse nye gebyrer er en del af Odsherred Kommunes bredere strategi for at generere indtægter og måske også for at regulere brugen af offentlige områder. Mens det kan bidrage til kommunens budget, kan det også føre til ændringer i, hvordan lokale virksomheder og eventarrangører opererer i Nykøbing. Det bliver vigtigt for de berørte parter at tage disse nye omkostninger i betragtning i deres fremtidige planlægning.

FORKERTE FAKTA? Nykøbing Avis skal ikke offentliggøre faktuelle fejl. Hvis der er noget i denne artikel, du føler er forkert, skal du kontakte os på mail: nykavis@gmail.com.

© Copyright 2024 Nykøbing Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.